Thursday, May 31, 2012

.hiking,makan malam bersama RKM G15. part 1

assalamualaikum..


[ AWAS: entri penuh gambar, haha]


hari ni nak enjoy, yeahhh! setelah dua minggu tidur tak menentu,test itu test ini,  tiap-tiap hari tidur lewat, hari ni nak update blog.. oyeahhh... hehe...

ahad lepas (27 MEI 2012)  pergi hiking dengan ahli RKM G15.. seronok sangat coz semua ahli memang sporting habis... dalam masa yang sama boleh release tension... asyik tengok buku je bosan jugak kan...


sebelum sampai kat tempat hiking ^^




*kat empangan mana ntah ni..



*
*
*
*
*
*
*

TAMAN NEGARA PULAU PINANG 



bertolak ke penang national park around pulul 8 pagi camtu, berkonvoi ramai-ramai memang sangat seronok ok... lebih-lebih lagi ahli kumpulan memang best semuanya.. hari tu tak semua ahli join coz ada yang terlibat dengan program pusat pengajian, ada jugak yg ada urusan keluarga.. pape pun, masih enjoy cuma agak kekurangan lah kan.. malamnya pegi dinner ramai-ramai.. yeahhh! 



*sebahagian ahli yang join hiking.. sweet memories <3

baru aku tahu hiking tu memang seronok.. penat tu memang penat tapi enjoy je jalan-jalan dalam hutan, tengok kiri kanan pokok hijau.. tenang je rasa... kalau ada kesempatan nak pergi lagi.. hehe...

*pemandangan masa mula-mula hiking...






*pertengahan jalan.. hehe...





hiking lebih kurang satu jam lebih kalau tak silap..  tanya si acap bila nak sampai asyik cakap lima minit lagi, lima minit lagi... haha... padahal yang sebenarnya 30 minit.. huhh..

and finally, here is the end point.. hoho.. rasa macam nak melompat-lompat bila dah nampak jambatan ni...


* acap, ayeen, shuhada, iman, wani.. ^^





 dah sampai tepi pantai, rehat kejap. ambil gambar, tidur-tidur sambil tunggu bot datang ambik.. haha.. mana larat kau nak daki bukit tu lagi sekali... so jalan mudah, balik naik bot..

*kat tepi pantai

 * ketua kumpulan G15, bendahari & setiausaha


 * antara lelaki yg join... ^^

 * kanak-kanak ribena semuanya.. haha



haa... part bot ni yang aku suka.. naik bot ditemani ombak perghh.... memang best.. tak pernah rasa pengalaman macam ni... selama ni duk tengok buku kimia je, haha...  ade sesuatu yang tak pernah aku tengok : batu bentuk penyu & kepala buaya i think.. 


ni dia...





huhu... first time tengok batu macam ni.. nak pegi lagi.. nak pegi lagi.... 


*
*
*

lepas hiking, penat-penat pergi mandi air terjun.. hoho.. seronok tak terkata... disebabkan kemudahan kat tempat air terjun tu kurang so kami tak mandi.. budak laki jelah yang mandi.. ada lah jugak 2,3 orang perempuan yg join mandi... seronok tengok dorang mandi manda sambil bersuka ria.. ikutkan hati nak je terjun sekali....










* pose comel drpd anep.. ^^


*anep kena buli.. hahaha...




hmm apa yang boleh aku cakap, overall program ni memang best...  kesian pulak korang tengok gambar banyak-banyak.. muahahaha... aku sambung entri ni lain kali...  part makan malam pulak.. 


bye guys... have a nice day!




p/s : entri penuh gambar, sorry ^^



suke bebelan cik dayah? sila click like :D

Saturday, May 26, 2012

bukan semua budak sains skema!

assalamualaikum..


hampir sebulan tak update blog.. sibuk dengan report, test itu test ini.. & dalam masa lebih kurang 2 minggu aku & teman seperjuangan yang lain akan menduduki final exam.. best of luck to all of us...

hari ni update blog bukan nak bercerita pasal rutin harian tapi nak sambung post dinner.. hoho.. punye lah lama baru nak update kan.. maaflah saya ni memang kekurangan masa... lagipun bukannya aku ni full-time blogger.. buat blog saja suka-suka..

ok back to the topic.. kenapa aku kata tak semua budak sains ni skema? buktinya kami tak skema.. haha..

here's the proof.. hope you guys enjoy it!


video



video



video


two of them are my seniors! and the other two are my coursemates.. they are awesome.. 

so, lepas ni jangan nak kata budak sains semua skema ok.. 

tak kenal maka tak cinta... HAHA,..


ok guys, enjoy these videos.. ^^

suke bebelan cik dayah? sila click like :D

Tuesday, May 1, 2012

.night in the garden.chemistry night.

assalamualaikum..


hai semua!

dua hari yang lepas, 29/4/2012 aku & kawan-kawan join dinner untuk semua budak kimia.. batch kami yang anjurkan so kami pun turun laa padang.. just for support our batch punya event.. 

seronok! dinner yang penuh dengan memori... hehe...  sorang-sorang kemain lagi melaram & aku pun tak terkecuali.. bukan apa kan, saje lah nak nampak lain sikit malam tu.. 

yeahh.. dinner la katekan.. mase ni lah semua nak melaram... (^_^)

around that night.....



annual dinner chemistry 2011/2012



atma, mazura, sella, wawa



 queen of the night , jaga




 them



us , candid


 ieda, reen




ezzah, ieda




ieda, me, yann


...us...



second year students



 some of second year students



 yann,wawa, ieda, nani, zaty, me




ieda,me,yann


ok tu je nak share.. tak larat pulak nak masukkan banyak-banyak kat blog ni... kat fb boleh lah kan..

malam tu sangat enjoy.. kami berempat: yann, ieda, zaty, aku..




kredit to miss zaty yang make up kan aku.. hoho... kena dengan kehendak aku... 

love all of you very much...

semoga persahabatan ni kekal... 

tema malam tu night in the garden... pastel colour.. tapi awal-awal lagi dah lari tema.. haha.. mana-mana je aku pi confirm aku lah yang akan lari tema... ada aku kisah? haha... takde pun cakap sape yang tak ikut tema tak boleh masuk ballroom.. ramai je student yang join malam tu tak kena tema.. 


ikut tema ke tak, bukannya kisah sangat.. yang penting ada laa aku ikut tang " night in the garden" tu.. hehe.. cukup lah tu... aku tak suka warna yang tak terang.. sebab tu awal-awal dah tempah baju warna terang-terang.. 

well... dinner je pun... pi sana makan-makan, ambil gambar, balik.. haaa..kan! at least kami enjoy.. takde lah mengadap buku je memanjang..

macam yang orang selalu fikir ; budak sains ni skema.. pheww.. sesuka hati je nak label semua macam tu kan.... mungkin lah ada.. tapi bukan semua macam tu,.

okehh.,,, dah masuk topik lain ni.. 

next time ada masa aku update lagi..

semoga semua berbahagia... (^_^)


suke bebelan cik dayah? sila click like :D